[وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]
الكمية تكفي: 4 أشخاص
وقت التحضير: 20 دقيقة
وقت الطهي: 40 دقيقة
<LI>المقادير:
span.ingredient {display: block; text-align: right; direction: rtl; }
span.ingredient font.amount {width: 150px; float: right; text-align: left; padding-left: 10px;}
كوب دقيق كوب زبدة عدد 5 بيض 1/4 كوب سكر خرز 1/2 كوب ماء دافى للعجن 3 ملاعق خميرة فوريه 1/2 ملعقة صغيرة ملح ثمرة بشر برتقالة ورشة قرفه </LI>
<LI>التحضير: تخمر الخميرة مع السكر والماء حتى الفوران وتترك 10 دقائق
يوضع الدقيق وملح والسكر والخميرة فى طبق العجن
يضاف البيض واحدة واحدة ونعجن
تضاف الزبدة ثم يضاف الماء ملعقه ملعقه ونعجن
الى ان تتشكل عجينه ملساء </LI>
<LI>الطبخ: تغطى العجينه وتوضع فى الثلاجه لمدة 3 ساعات
نخرج الهواء من العجينه يعنى نعجنها تانى وتغطى وتترك نصف ساعة
تقطع وتشكل ويدهن الوجه بالبيض ويرش عليه سكر خرز
وتترك ساعة لتخمر
و تخبز فى فرن 200 لمدة نصف - تلات ارباع الساعه او على حسب فرنك</LI>
<LI>ملاحظات: أنا ضربت السكر والبيض فى الخلاط ووضعتهم على الدقيق
2-وانا بأعجن لقيت ان العجين محتاج دقيق
حسيت أن الزبدة كتير ...حطيت كوب دقيق يبقى كده 5 كوب دقيق أعتقد بسبب أنى استخدمت الزبدة مش مكعبات
3- لم أستخدم كمية الماء كلها .. يجب أن تعجن جيدأً
4- عند التشكيل فردتها ...ولفيت جزء صغير زى السويسرول ...وبعدين عملتها بشكل حلزونى ..عملتها صغيرة لانها كبرت لما خمرت
5- قبل الخبز ...وضعت سكر على الوجه ثم دهنت بيض ...ووضعت سكر مرة أخرى ..شوفت الفكرة دى فى مكان ما
6- مدة الخبز نصف ساعة بالضبط فى درجة حرارة 200 مئوية
7- طلعت هشة ما شاء الله ...والرائحة رائعه والطعم حكاية
والدليل الصور ...
عمرنا ....نشكرك على الوصفة ...الف شكر
وشوفى أنا بأعمل الواجب بالكامل أزاى ....بالصور والملاحظات من كله ..</LI>