[وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذه الصورة]
الكمية تكفي:5 أشخاصوقت التحضير:15 دقيقةوقت الطهي:10 دقائقالمقادير:2 ثمرةباذنجان 1 كوبزبادى 1/2 ثمرةثوم مقدارزيت ذرة مقدارملح وفلفل وليمون التحضير:يغسل الباذنجانالطبخ: يوضع الباذنجان على النار للشوى .
بعد التاكد من تمام نضج الباذنجان يقشر .
يوضع الباذنجان المفشر مع كوب الزبادى والثوم المقشر والملح والفلفل الاسود والزيت وعصير اليمون ويخلط جيدا ليصبح اقرب ما يكون للقوام الكريمى (ناعم). ملاحظات:يجد تخريم الباذنجان قبل الشواء بالشوكة.
سلطة البابا غنوج دة ميزيتها خفيفة جدا وطعمها جديد.
يمكن تجميل السلطة بالحمص السلوق
***اهم حاجة بقى يا جماعة عايزة اعرف اية هى سلطة البابا غنوج الاصلية فى مصر عشان انا وفتكات كنا بتناقش السلطة بتاعتى ولا بتعتها هى الاصلى .
ياريت كل واحدة من سيدات فتكات تقول رايها بس بعد متجرب الاتنين.