[b style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Arial; text-align: -webkit-center; background-color: rgb(245, 245, 255);"]
موس الكراميل
[/b]
:
3ديسك اسبونش
100 جم سيرب
300 جم كريم لانجليز
100 جم صوص كراميل
30 جم(1 م ك) جيلاتين
100 جم ماء دافيء
400 جم فريش كريم مضروب
100 جم جيلاتين بارد
مقادير الكريم لانجليز:
1 لتر لبن
ربع كوب سكر
8 صفار بيض
l
مقادير صوص الكراميلا كوب سكر
كريمه لباني
اولا طريقه عمل الكريم لانجليز
اخد من اللتر لبن نصف كوب ويضرب مع الاصفر بيض
بقيه اللبن توضع علي النار مع السكر والفانيليا
انزل خليط اللبن والبيض كسرسوب رفيع ببط يعني علي الخليط الي علي النار ثم يترك لييبرد
ثانيا طريقه عمل صوص الكراميل
اضع السكر علي النار في طاسه حتي يصبح لونه ذهبي ثم انزل عليه بفريش كريم(احترسي من تطاير السائل الساخن وابعدي وجهك عن الاناء)
الجيلاتينه:
تذاب ملعقه الجيلاتينه في 100 جرام ماء حتي تذوب
يخلط الكريم لانجليز مع الجيلاتيه مع الفريش كريم المضروب وهو ده الخليط الذي سيوضع بين الطبقات
في فورمه مدوره مغلفه ببلاستيك فويل من اسفل ومن الجناب اضع اول طبقهالاسبونش كيك ثم تسقي بالشربات الخفيف ثم اضع الخليط ثم
طبقه اسبونش التانيه وهكذا حتي ننتهي بطبقه من الخليط وتدخل الفريزر
بعد متطلع ازينها بخليط من( ا ملعقه صوص الكراميل+الجيلي البارد)بس فيه نصيحه شخصيه كنوع من الاقتراح اذا سمحتيلياذا كنت مستعجله وعاوزه توصلي لنفس النتيجه بسرعه من غير كل المقادير دي فممكن توفري تستخدمي الايس الكريم البودر الجاهز لان الخليط الي بين الطبقات هو نفسه طريقه عمل الايس كريم شوفي الرابط ده هيديكي افكار حلوه قوي بدل الخليط ده كله وممكن تعملي التونج النهائي بالكراميل والجيلاتين البارد برضك